Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δεσποινίς...ετών 10!!!

Την Κυριακή που μας πέρασε, η μεγάλη μου κόρη είχε τα γενέθλιά της και μάλιστα τα δέκατα! Μεγαλώσε πια το κοριτσάκι μου και πλέον είναι διψήφιος αριθμός η ηλικία της. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη!
Αυτή τη φορά είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου για να ετοιμάσω κάποια πράγματα. Σίγουρα θα ήθελα περισσότερα αλλά ο χρόνος μου όπως πάντα είναι περιορισμένος.
Αρχικά ξεκίνησα φτιάχνοντας τα δωράκια για τις καλεσμένες μας. Ψάχνοντας για ιδέες στο διαδίκτυο, "έπεσα" πάνω σε κάτι μικρά και χαριτωμένα σημειωματάρια - post it μπλοκάκια. Το θεώρησα εξαιρετική ιδέα για δώρο σε κορίτσια τέτοιας ηλικίας και τελικά δεν έκανα λάθος. Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το λινκ για να σας το παραθέσω αλλά μπορώ κάλλιστα να σας δώσω η ίδια οδηγίες για να τα φτιάξετε εάν το θέλετε.
Στη συνέχεια, αποφασίζοντας για το τι τούρτα ήθελε η κόρη μου, μας προέκυψε και θέμα για το πάρτυ που δεν είναι άλλο από την "καρδιά". Ροζ και κόκκινες καρδούλες παντού!
Έτσι, ξεκινήσαμε μαζί με την κόρη μου να φτιάξουμε τις προσκλήσεις. Ροζ καρδιές κομμένες στο χέρι με κολλημένο μέσα το κείμενο και διακοσμημένες από την ίδια με αυτοκόλλητες κόκκινες καρδιές.
Εγώ της ετοίμασα ένα ευχολόγιο - μίνι άλμπουμ σε σχήμα καρδιάς που ειλικρινά το χάρηκα πολύ.
Για την ημέρα του πάρτυ ήταν καθαρά ευχολόγιο για να της γράψουν τις ευχές τους οι φίλες της και στην πορεία θα συμπληρώσω σελίδες με φωτογραφίες του πάρτυ και θα μετατραπεί σ'ένα μίνι άλμπουμ. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα ακολουθήσει κάποια στιγμή πιο αναλυτική ανάρτηση. Ελπίζω να μην το καθυστερήσω πολύ.
Έπειτα κόψαμε πολλές μικρές καρδούλες σε ροζ και κόκκινο χρώμα, και άλλες τις κρεμάσαμε με κορδέλες στις κουρτίνες και στα πολύφωτα και άλλες απλά τις "ρίξαμε" πάνω στο τραπέζι που τελούσε χρέη μπουφέ.
Τα δωράκια τα τύλιξα με ροζ και κόκκινο χαρτί σαν "καραμελίτσες
και έφτιαξα τα καθιερωμένα πλεόν κεκάκια τα οποία τα τοποθέτησα στη βάση για κεκάκια που είχα φτιάξει για το πάρτυ της μικρής μου κόρης.
Κάλεσα και μια κοπέλα για να τις διασκεδάσει με πολύ χορό και παιχνίδι και φυσικά face painting. Δε θα σας δείξω όμως άλλα για να τα δείτε όταν ετοιμάσω το μίνι άλμπουμ.
Προς το παρόν σας χαιρετώ με την εορτάζουσα σε απίστευτα χαρούμενη διάθεση έτοιμη να σβήσει τα κεράκια της. Είναι ίσως και από τις λίγες φωτογραφίες που διακρίνεται η τούρτα της η οποία ήταν μια σοκολατένια καρδιά διακοσμημένη με κόκκινα λουλούδια. Πάνω στον πανικό μου δεν πρόλαβα να τη φωτογραφίσω μόνη της αλλά μια ιδέα μπορείτε να την πάρετε.
Είμα ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα αλλά πολύ περισσότερο χαίρομαι που το ευχαριστήθηκε τόσο πολύ το πάρτυ της το κοριτσάκι μου.
Κούκλα μου, σου εύχομαι να είσαι πάντα έτσι χαρούμενη και ευτυχισμένη. Θα φροντίσω όσο μπορώ κι εγώ γι'αυτό!




Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Άλμπουμ για τον παππού και τη γιαγιά νο2

Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, ακολουθεί ανάρτηση για ένα ακόμη μίνι άλμπουμ που ετοίμασα για την Πρωτοχρονιά. Δεν έπρεπε να αφήσουμε παραπονεμένους τον άλλο μας παππού και την άλλη μας γιαγιά. Τα δύο μίνι τα δούλευα παράλληλα, οπότε ως στήσιμο μοιάζουν αρκετά. Διαφέρουν τα χαρτιά και οι φωτογραφίες. Αυτή τη φορά, δεν απεικονίζονται μόνο οι κόρες μου αλλά και τα ανήψια μου μαζί. Έτσι, ο παππούς και η γιαγιά θα έχουν ένα ενθύμιο από όλα τους τα εγγόνια.
Δε θα σας κουράσω όμως περισσότερο. Θα αφήσω να μιλήσουν οι εικόνες.

Το εξώφυλλο
και οι εσωτερικές σελίδες

Στο tag έγραψαν και τα τέσσερα εγγόνια κάτι για τον παππού και τη γιαγιά.
Ελπίζω να σας άρεσε κι αυτή μου η προσπάθεια όπως πολύ άρεσε σε εκείνους!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μίνι άλμπουμ για τον παππού και τη γιαγιά

Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη αγάπη και αδυναμία έχουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ κι έτσι ετοίμασα ένα μίνι άλμπουμ με φωτογραφίες των κοριτσιών για να τους το χαρίσουμε την Πρωτοχρονιά. Αγχώθηκα λίγο για να προλάβω να το έχω έτοιμο εγκαίρως αλλά χαλάλι γιατί μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.
Το γέμισα με φωτογραφίες από τη χρονιά που μας πέρασε σαν μια μικρή ανασκόπηση.

Το εξώφυλλο με χειροποίητο λουλούδι από τα χεράκια μου,
και οι εσωτερικές σελίδες με θήκες και βιβλιαράκια για να χωρέσουν περισσότερες φωτογραφίες.







Στην πρώτη σελίδα, ένα κρυμμένο tag με τις ευχές μας και έτοιμο το δωράκι μας!
Ελπίζω να σας αρέσει όπως άρεσε και σε εκείνους.


Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μίνι άλμπουμ για τη δασκάλα

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας ανέφερα για διάφορα πράγματα που ετοίμασα για δωράκια για τα Χριστούγεννα. Ένα από αυτά ήταν το μίνι άλμπουμ που δώρισε η μεγάλη μου κόρη στη δασκάλα της. Εχθές που πήγα εγώ τα παιδιά στο σχολείο, τη συνάντησα και με ευχαρίστησε προσωπικά και μου έδειξε τη χαρά της. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα και θυμήθηκα ότι δεν πρόλαβα να το μοιραστώ μαζί σας.
Το εξώφυλλο,

οι εσωτερικές σελίδες έτοιμες να γεμίσουν με όμορφες φωτογραφίες
άλλες με θήκες,
άλλες με μίνι βιβλιαράκια για περισσότερο χώρο,
και στην τελευταία σελίδα, μία φωτογραφία της κόρης μου με ένα κρυμμένο tag από πίσω με τις ευχές της. 
Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα πολύ αυτό το άλμπουμ μα περισσότερο χάρηκα το γεγονός το ότι εκτίμησε την κίνησή μου.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Καλή Χρονιά και ποδαρικό με ένα πάρτυ κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Εύχομαι για το 2013 σε όλους ΥΓΕΙΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
Ποδαρικό θα κάνω με μια ανάρτηση αφιερωμένη στη μικρή μου κορούλα, την πριγκίπισσά μου που εχθές έγινε 7 χρονών. Της έκανα λοιπόν ένα παρτάκι κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής και πραγματικά πιστεύω ότι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν μέχρι αργά και έφυγαν όλοι ικανοποιημένοι. Είναι η πρώτη φορά που τα γιορτάζω τα γενέθλιά της στη μέρα τους.
Λόγω των εορτών το θέμα μας ήταν τα χριστούγεννα και το μόνο που πρόλαβα να φτιάξω ήταν μια βάση για τα κεκάκια μου.
Η διαδικασία απλή και εύκολη, άλλωστε δεν είχα και πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Έντυσα με χαρτί ένα κουτί από πουράκια και κόλλησα από πάνω και από κάτω από μία βάση για τούρτα, η μία μικρότερη από την άλλη. Φυσικά επιμελήθηκα και τα κεκάκια τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τους μικρούς μας φίλους. Ίσα-ίσα πρόλαβα να τη φωτογραφίσω γεμάτη.
Φέτος χάρηκα πολύ το γεγονός ότι άδειασε όλος ο μπουφές μου κι αυτό σημαίνει δύο πράγματα : ή τα έφτιαξα νόστιμα ή πεινούσαν πολύ οι καλεσμένοι μου. Προσωπικά φυσικά θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο.
Η εορτάζουσα ήταν πολύ χαρούμενη κι εγώ φυσικά τρισευτυχισμένη βλέποντας το κοριτσάκι μου να το απολαμβάνει τόσο πολύ.
Πολύχρονη κουκλίτσα μου και να είσαι πάντα έτσι ευτυχισμένη!!! Ακόμη δεν το πιστέυω ότι μεγάλωσες κι έγινες μια μικρή δεσποινιδούλα.
Ευτυχισμένο το 2013!!!