Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνθέσεων συνέχεια...

Ήταν να μην κάνω την αρχή! Το Scrapbooking in Greece ζήτησε για την 21η πρόκλησή του να εμπνευστούμε από τα χρώματα της φωτογραφίας και να φτιάξουμε μια σύνθεση όπου θα βάλουμε παντού λουλούδια.
Έτσι, προσπάθησα κι εγώ να αποδώσω όσο καλύτερα μπορούσα την πρόκληση, έχοντας ως πρότυπο την υπέροχη σύνθεση της Guest Designer, Κατερίνας. Ξέφυγα λίγο στα χρώματα αλλά από λουλούδια, άλλο τίποτα!
Αυτή είναι η δική μου εκδοχή:

Στη φωτογραφία είναι οι κόρες μου (τις λατρεύω!) το καλοκαίρι του 2010 στην Πάργα από τις καλοκαιρινές μας διακοπές στα παράλια της Ηπείρου. 
Φοβήθηκα λίγο μήπως την παραφόρτωσα τη σύνθεσή μου αλλά ήθελα ως αρχάρια να πειραματιστώ λίγο. Γενικά μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα. Ελπίζω και σε εσάς!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη μου σύνθεση!!!

Ναι! Είναι γεγονός! Έφτιαξα την πρώτη μου σύνθεση και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό!!!
Είδα την November 15th 2011 layout sketch challenge του Get Creative με το υπέροχο sketch της Χρύσας και αποφάσισα να το προσπαθήσω. Γύρισα λίγο το sketch για να με βολεύει με τη φωτογραφία που είχα και εμπνεύστηκα από τη σύνθεση της Ελένης που ήταν χριστουγεννιάτικη. Θα με συγχωρέσετε οι υπόλοιπες αλλά υπόσχομαι να επανορθώσω στο μέλλον.
Το λουλούδι κάτω δεξιά το έφτιαξα μόνη μου με κορδέλα και μου άρεσε πολύ η διαδικασία. Νομίζω ότι το πέτυχα!
Όλα τα χαρτιά και τα αυτοκόλλητα είναι από το Season's Greeting kit της Echo Park.
Με χαρά θα δεχτώ τα σχόλιά σας σ'αυτήν την πρώτη μου προσπάθεια για σύνθεση. Πάντως, ομολογώ ότι το χάρηκα πολύ.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ντενεκεδούπολη

Αυτόν το μήνα το νηπιαγωγείο που πηγαίνει η μικρή μου κόρη επισκέφθηκε το Βασιλικό Θέατρο και είδε την παράσταση Στη Ντενεκεδούπολη - Φακίνου Ευγενία. Όλα τα παιδιά γύρισαν ενθουσιασμένα και ήθελαν να φτιάξουν τους ντενεκεδένιους ήρωες που γνώρισαν εκεί. Όπως ήταν φυσικό, όλα τα κορίτσια ήθελα να φτιάξουν τη Μηλίτσα. Το ίδιο ήθελε και η δική μου. Έτσι λοιπόν δεν είχα παρά να εκπληρώσω την επιθυμία της.  Με ότι υλικά είχα πρόχειρα στο σπίτι και την πολύτιμη βοήθεια του άντρα μου και φυσικά την καθοδήγηση της μικρής, σας παρουσιάζω τη Μηλίτσα από την αγαπημένη Ντενεκεδούπολη.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι απλά : κονσέρβα από μανιτάρια, χαρτί κανσόν, χαρτί γκοφρέ, κλωστές κεντήματος και κορδέλα. Το ντενεκεδάκι το στερεώσαμε σ' ένα κοντάρι από μια πλαστική σημαία. Η μικρή ενθουσιάστηκε πολύ και με χαρά και περηφάνια το παρουσίασε στην τάξη της. Αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Καρτούλες

Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα τις πρώτες μου σφραγίδες και μελάνια κι έτσι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πειραματίστηκα λιγάκι. Είναι ένα χριστουγεννιάτικο σετάκι κι έτσι έφτιαξα και αντίστοιχες καρτούλες.
Στην πρώτη χρησιμοποίησα το σχέδιο νιφάδα και σφράγισα το φόντο της κάρτας μου. Κάτι τέτοιο ζητούσε και η πρώτη πρόκληση του Νοεμβρίου του Get Creative κι έτσι μ' αυτήν την κάρτα θα λάβω μέρος.
Ζητούσε βέβαια και δεύτερη σφραγίδα κι ελπίζω να μετράει η σφραγίδα με την ευχή κάτω δεξιά.
Στη δεύτερη κάρτα εμπνεύστηκα από το clips-n-cuts και τις υπέροχες κάρτες που φτιάχνει η Vicky. Σε καμμία περίπτωση δε μπορώ να φτάσω τη δουλειά της κι ούτε έχω τόσες πολλές σφραγίδες αλλά θα ήθελα να συμμετέχω στο διαγωνισμό της. 
Είναι απλές οι καρτούλες μου αλλά εγώ το χάρηκα πολύ και μου άρεσε το αποτέλεσμα. Ελπίζω και σε εσάς!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τετράδιο για το σχολείο και όχι μόνο

Τα χαρτιά με μοτίβα τα χρησιμοποίησα και για να ντύσω τετράδια. Αναφέρομαι στα κλασικά μπλε τετράδια, τα οποία τα έντυσα με χαρτί και στόλισα με κορδέλες, κουμπάκια και γκλίττερ λουλούδια. Αυτό είναι το μοναδικό που μου έμεινε και κατάφερα να φωτογραφίσω.
Μαζί με μολυβοθήκες τις οποίες γέμισα με μαρκαδόρους και μολύβια, έφτιαξα και τετράδια με ασορτί χαρτιά και τα δώρισα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, τους έβαλα και ετικέτες με τα ονόματά τους για να είναι και πιο προσωπικά. Νομίζω ότι είναι ένα όμορφο δωράκι για παιδάκια σε σχολική ηλικία και όχι μόνο. Ελπίζω να σας αρέσει.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μολυβοθήκες και άλλα

Τα χαρτιά με μοτίβα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε δημιουργίες scrapbooking. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν γενικά για να διακοσμήσουμε κάτι. Τέτοια χαρτιά χρησιμοποίησα για να φτιάξω μολυβοθήκες και άλλα για τα κορίτσια μου κατόπιν σχετικών οδηγιών από την αγαπημένη μου Ανεράιδα.
Αρχικά έφτιαξα θήκη για τις στέκες, για τις χτένες και για τα κλάμερ.
Και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, έφτιαξα μολυβοθήκες. Βοηθός μου φυσικά η μεγάλη μου κόρη, η οποία επιμελήθηκε μόνη της τις δικές της.
της μεγάλης

της μικρής
και κάτι για τα τατουάζ!

Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να μεταμορφώνεις ένα άχρηστο κονσερβοκούτι σε κάτι τόσο όμορφο και χρηστικό. Φυσικά μαζεύω κονσερβοκούτια για μελλοντικές μεταμορφώσεις!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Βραβείο!

Αν και φρέσκια στην παρέα, παρέλαβα κι εγώ το πρώτο μου βραβείο!
Ευχαριστώ θερμά τη φίλη Βάλια για την τιμή που κάνει και της εύχομαι ότι καλύτερο.
Λοιπόν τώρα κι εγώ θα πρέπει να πω 7 πράγματα για τον εαυτό μου.
1) Η αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσει να μιλάω για μένα. Αφήνω τους άλλους να μιλήσουν...

2) Λατρεύω την οικογένειά μου, τον άντρα μου και τις κούκλες μου!!!

3) Προσπαθώ πάντα να κάνω χαρούμενους κι ευτυχισμένους τους ανθρώπους που αγαπώ, πολλές φορές εις βάρος μου, αλλά δε με πειράζει καθόλου.

4) Είμαι πολύ ευαίσθητη και συγκινούμαι εύκολα.

5) Μ'αρέσει να ασχολούμαι με κατασκευές και γενικά οτιδήποτε χειροποίητο.

6) Είμαι ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία στη ζωή και δε θέλω τίποτα παραπάνω. Αρκεί να διατηρήσω αυτά που ήδη έχω. Μάλλον δεν είμαι και πολύ φιλόδοξη.

7) Έχω και αρνητικά, μην νομίζετε! Μιλάω πολλές φορές κάπως απότομα στους άλλους με αποτέλεσμα να με παραξηγούν. Ευτυχώς οι δικοί μου άνθρωποι με ξέρουν και δεν δίνουν σημασία και τους ευχαριστώ γι'αυτό.

Τώρα θα πρέπει κι εγώ με τη σειρά μου να δώσω κάπου το βραβείο αλλά δυστηχώς δεν ξέρω που αλλού να το δώσω. Όποιος λοιπόν το δει και δεν το έχει ήδη, του το χαρίζω με την καρδιά μου.

Υ.Σ. Βάλια συγνώμη για την καθυστερημένη ανάρτηση αλλά ήταν λίγο δύσκολη εβδομάδα.